17.3 C
Sofia
6:37 | 04 July 2022
НачалоНовини от БългарияСпасиха туристи в наша планина. Обадили се на 112.

Спасиха туристи в наша планина. Обадили се на 112.

Групата, на която е била оказана помощ, е била добре екипирана, но членовете й са подценили условията и спецификата на маршрута през зимата.

С планината шега не бива. Март месец е много променлив по отношение на времето и трябва много да се внимава в планината.

Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в Осоговската планина, съобщиха от отряда към Планинската спасителна служба.

Сигналът за група от осем човека, изпитващи затруднение с придвижването от вр. Руен, до х. “Осогово”, бил получен чрез системата “112”, малко след 19:00 часа вчера. В групата имало жена, която имала силни болки в крака и не можела да ходи нормално.

Спасителите и доброволци, които са се включили в акцията, пристигнали с моторни шейни на заслона при “Бег Бунар” в 21:15 ч., където открили шест човека от групата в добро физическо състояние. Достигнали и до пострадалата жена и започнали извозване на всички от групата към базата на планинските спасители в Осогово. В 21:51ч. всички са били прибрани в базата и никой не е пострадал.

Групата, на която е била оказана помощ, е била добре екипирана, но членовете й са подценили условията и спецификата на маршрута през зимата. Те са вървели 15 км в посока, с 800 м положителна денивелация на терена и толкова отрицателна, казаха от спасителния отряд в Кюстендил.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ