13.5 C
Sofia
7:19 | 25 May 2022
НачалоНовини от БългарияСело Баня на протест срещу отделянето на Обзор от община Несебър

Село Баня на протест срещу отделянето на Обзор от община Несебър

Жители на село Баня ще протестират днес срещу отделянето на Обзор и още 6 села от община Несебър.

Повод за протеста е, че в 11 часа днес жители на Обзор са внесли 1 600 писма в президентството, с които питат защо се забавя указът за създаването на нова община с център Обзор. Преди една година на референдум 73 на 100 от местните жители гласуваха за образуването на нова административна единица.

Една година продължават протестите и контрапротестите „за“ и „против“ създаването на нова община с административен център Обзор.

В началото на месец юли миналата година се състоя и контрареферендум, на който жителите на четири села се обявиха против отделянето им в нова община. Какъв е поводът за днешния протест на жителите на село Баня, обяснява Росица Ракова:

„Както през последната една година нашето мнение е, че община Обзор не трябва да има, не е рентабилна, не е в обществен интерес. Продължаваме да твърдим, че това е частен корпоративен интерес и най-вероятно, ако не дай Боже президентството не може да устои на натиска на тези хора, които нямат нищо общо с Обзор, както се е оказало през последната една година, това ще бъде първата частна община в България“.

Междувременно жители на Обзор ще внесат днес в президентството 1600 писма, в които питат какви са причините повече от шест месеца, президентът Радев да забави издаването на указ за създаването на нова община.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ