4.4 C
Sofia
7:34 | 09 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаПротест ще блокира входа на Варна при АМ "Хемус".

Протест ще блокира входа на Варна при АМ “Хемус”.

Национален протест на пътно-строителния бранш ще блокира днес редица точки в страната, в това число и АМ "Хемус" при входа и изгода на Варна.

Национален протест на пътно-строителния бранш ще блокира днес редица точки в страната, в това число и АМ “Хемус” при входа и изгода на Варна.

Организатори са Българска браншова камара “Пътища” и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“.

В София протестните действия ще започнат в 9:00 ч. на пл. “Народно събрание”. На територията на страната те ще започнат от 9:00, а затварянето на движението – в 11:00 ч., съобщават организаторите.

Във Варна локацията на протеста е участъкът от АМ “Хемус” на вход/изхода на града (до представителството на “Хюндай” и Комитово ханче).

Предвижда се затварянето на движението да започне в 11.00 и да продължи до 11.30 ч., съобщиха от “Инжстрой”.

Карта с локациите на протестите може да видите ТУК.

“УС на ББК „Пътища“ и УС на ББА „Пътна безопасност“ призовават Народното събрание на Република България да влезе във функциите си, като приеме проекта за решение и даде възможност на изпълнителната власт да изпълни ангажиментите си. Разчитаме на Вашата добросъвестност и Ви призоваваме да предприемете своевременни действия по разрешаване на поставените проблеми, изплащане на дължимите суми на всички фирми от бранша и адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на Република България”, пишат в декларация ББК „Пътища“ и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“.
Организациите посочват, че състоянието на републиканската пътна мрежа е катастрофално и изтъкват, че нуждата от спешни мерки не оставят друга възможност на Българската браншова камара “Пътища” освен да пристъпи към ефективни протестни действия. От Камарата напомнят за вече обявените национални протестни действия на 13 април на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

“След близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор “Пътища” в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция “Пътна инфраструктура” да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление”, пишат още те.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ