13.5 C
Sofia
6:48 | 25 May 2022
НачалоПолитикаПрезидента със забележка към премиера

Президента със забележка към премиера

Кирил Петков отговори на думите na президента, който по-рано заяви, че българското посещение в Северна Македония е било прибързано. По думите му посещението не само, че не е било прибързано, „а е ужасно много закъсняло".

Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който по-рано заяви, че българското посещение в Северна Македония е било прибързано. По думите му посещението не само, че не е било прибързано, „а е ужасно много закъсняло”.

„Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези отношения. Посещението ми не само, че не е прибързано, то е ужасно закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има активна позиция, да има конструктивен тон на действие, да има ясни цели и точен подход. Съжалявам, че сме изпуснали толкова години. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещение”, заяви пред журналисти министър-председателят.

„Вярвам, че ако не искаме Балканите да останат най-бедните, най-корумпираните в ЕС, подходът трябва да бъде сменен на база добросъседство и икономическо развитие”, отбеляза още той.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ