16.5 C
Sofia
9:10 | 29 May 2022
НачалоПолитикаПетков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Петков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на заседанието на Министерския съвет.

“Искам днес да обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени”.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на заседанието на Министерския съвет.

“Българското правителство успяхме да задържим цените на тока за битовите потребите без да бъдат покачени. Това се случва на много малко места в Европа. Вкарвайки над 4 млрд. помощи за бизнеса, също е безпрецедентно като процент от БВП”, допълни той.

Безпрецедентно като процент от БВП е и вкарването на над 4 млрд. помощи за бизнеса, подчерта премиерът.

“Хакерската атака не попречи на изплащането на 70-те лева за пенсионерите за Великден. Това са допълнителни средства от бюджета”, каза още той.

“Вчера търговците на горива потвърдиха, че в момента покачване на цените на горивата няма и ежемесечно ще се срещаме, за да сме сигурни, че при първо падане на цените ще се отрази на колонките. Очакваме разговори с Министерство на финансите за ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците”, допълни Петков.

“Искам да поздравя коалицията, че успяхме да стигнем до съгласие и се надявам да мине през НС гласуването на над 650 млн. да се дадат на пътните фирми, за да започнат ремонтите на пътищата. Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, но те едва ли те са се случили в последните 100 дни”, каза още премиерът.

На финала на обръщенеито на министър-председателя, той поздрави коалицията, че са постигнали съгласие за парите за пътните строители.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ