13.5 C
Sofia
5:50 | 25 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаОт днес разреждат градския транспорт във Варна заради повишени разходи

От днес разреждат градския транспорт във Варна заради повишени разходи

Сметките за ток са скочили над 3 пъти. Служителите на общинската фирма във Варна няма да получат и ваучери за храна този месец, както много други служители в български фирми.

От днес, 1 февруари разреждат автобусите на градския транспорт във Варна заради високите цени на горивата, които създават финансови затруднения.

“Проблемите и при нас са както навсякъде в страната. За последното тримесечие цените на горивата са се вдигнали. Платили сме милион и 200 хиляди повече, спрямо предходната година”, обясни пред БНТ инж. Злати Златев от “Градски транспорт” във Варна.
Във Варна има 30 тролейбуса, обслужващи 4 линии, а сметките за ток са скочили над 3 пъти. Служителите на общинската фирма във Варна няма да получат и ваучери за храна този месец, както много други служители в български фирми.

“При заплата от 1000 – 1200 лева един немалък процент са ваучерите от 80 лв., които чакаме с нетърпение. Всеки се надява на тези ваучери за храна, които все още не сме получили този месец и не знаем дали ще ги получим”, казва Пенко Пенков.
Общинската фирма е силно обвързана с договори за обществени поръчки и цените са фиксирани. Максимално са ограничени всякакъв тип разходи, но дружеството има нужда от финанси, за да поддържа качеството на градския транспорт, както и пътната безопасност, каза Юлиан Георгиев, от дружеството

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ