15.8 C
Sofia
15:04 | 18 May 2022
НачалоКриминалниМайката, заклала децата си припадна в съда

Майката, заклала децата си припадна в съда

На рождения й ден днес в Окръжен започна разпоредителното дело срещу 34-годишната Кристина Дунчева от Сандански, която закла двете си невръстни деца.

На рождения й ден днес в Окръжен съд–Благоевград започна разпоредителното дело срещу 34-годишната Кристина Дунчева от Сандански, която закла двете си невръстни деца.

Тя беше доведена от ловешката затворническа психоболница под полицейски конвой. Малко след началото на заседанието обвиняемата припадна в съдебната зала, но беше бързо свестена от пристигналия екип на Спешен център. Пред съдиите Атанас Узунов и Петър Пандев д-р Владимир Рабаджийски от Спешен център – Благоевград заяви, че състоянието на обвиняемата е задоволително, тя е контактна и ориентирана, но е под въздействие на успокоителни средства. След 10-на минути делото продължи.

Съдиите изслушаха настояването на държавното обвинение мярката “задържане под стража” да остане в сила и подкрепиха молбата на бащата на децата Георги Трайков да се яви като “частен обвинител”. В граждански иск той настоява за обезщетение в размер на 350 000 лева за всяко едно от децата му плюс законната лихва. Защитата на обвиняемата настоя делото да се гледа при закрити врати, както и да бъдат изслушани девет свидетели, които са имали информация за упражнено домашно насилие върху обвиняемата. Припомняме, че на 19 ноември миналата година майката Кристина Дунчева закла с кухненски нож децата си – момченце на 3 и момиченце на 5 години. Те са убити по особено жесток начин в Сандански около 17,00 часа.

Трагедията се е разиграла в семейния им дом, в центъра на курортния град. Делото е насрочено за 11 март 2022 г. и ще се гледа при закрити врати.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ