16.1 C
Sofia
7:54 | 25 May 2022
НачалоНовини от БългарияКирил Петков излезе пред протестиращи до парламента.

Кирил Петков излезе пред протестиращи до парламента.

Още от утре се облекчават част от условията за ползването му. Въпреки това от "Възраждане" обявиха, че планираният им протест ще се проведе.

Протест се провежда под прозорците на властта в центъра на София. Демонстрацията е организирана от ПП „Възраждане“ и е срещу зеления сертификат.

Министър-председателят Кирил Петков отиде при демонстрантите и дори взе микрофона от импровизираната трибуна пред сградата на парламента.

Петков заяви пред протестиращите: „Знаете ли защо съм тук при вас? Защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Аз съм ходил на много протести“, каза още той, но беше прекъснат от освирквания. “Аз съм тук, за да чуя вашите критики”, каза още премиерът.

Той припомни, че управляващите планират пълно отпадане на зеления сертификат у нас, но демонстрантите започнаха да скандират “Още днес!”. Петков продължи: “Това, което искам да ви кажа е, че нашето правителство не го е страх да говори с народа”.

Минути по-рано Петков обяви, че отива пеша при протестиращите, за да се срещне с тях и да чуе исканията им. “Аз от протести не се притеснявам, напротив – аз съм бил на много протести”, заяви той.

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов също взе думата: „Няма да се спрем пред нищо. Трябва да има народ, а не население. Да докажем, че ние сме тези, които управляват държавата – ние, българите, а не някой друг“, заяви той пред множеството. “Ще премахнем тестването на децата, закани се още Костадинов”, по повод тестването на учениците с щадящи тестове в училище. И призова демонстрантите да не носят маски.

Блокирано е движението в района на “триъгълника на властта” – между сградите на Парламента, на Министерския съвет и на Президентството.

Демонстрацията се провежда под мотото “Искам нормален живот!”.

Полицейското присъствие в района е засилено, поставени са заграждения около сградата на парламента.

Припомняме, че преди управляващите обявиха поетапно облекчаване на COVID мерките у нас и отпадане на зеления сертификат. Още от утре се облекчават част от условията за ползването му. Въпреки това от “Възраждане” обявиха, че планираният им протест ще се проведе.

По-рано през деня председателят на партията Костадин Костадинов написа във Фейсбук профила си: “Днес отивам пред Министерския съвет, за да защитя правото на достоен и нормален живот – както за мен, така и за всички българи. Никой и нищо няма да ме откаже да се боря за свободата си, и ще се боря, докато победя”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ