13.5 C
Sofia
7:16 | 25 May 2022
НачалоНовини от БългарияХотелиерите по Черноморието са на ръба на оцеляването заради настанените украински бежанци

Хотелиерите по Черноморието са на ръба на оцеляването заради настанените украински бежанци

Хотелиерите генерират големи загуби.

До 5 април е срокът, в който хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта “Св. Св. Константин и Елена” са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

“Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации”, каза Ставрев.

Той каза още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ