15.8 C
Sofia
15:55 | 18 May 2022
НачалоНовини от БългарияХората от Североизтока да си набавят дърва от сега

Хората от Североизтока да си набавят дърва от сега

Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от Североизтока да си набавят дърва сега, а не да чакат първите студени дни.

Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от Североизтока да си набавят дърва сега, а не да чакат първите студени дни.

Той обясни, че цената на която се предлагат дървата за огрев от стопанствата и тази в складовете по чл. 206 от ЗГ ще бъде една и съща и няма защо да се чака откриването на складовете. Към момента пространствения кубик в 18 подразделения на предприятието е средно 55 лева без ДДС от временен склад в гората, а наетият транспорт е 25-27 лв. на пространствен кубик без ДДС.

Директорите на горските и ловни стопанства на територията на СИДП продължават срещите с кметовете на населени места, за да може по-бързо да бъдат направени списъци на желаещите да получат дърва за огрев за отоплителен сезон 2022/2023.

Това стана ясно по време на събиране на директорите на териториални поделения от областите Търговище и Шумен с ръководството на предприятието и членовете на УС.

От стопанствата отчитат, че досега са получени незначителен брой списъци и индивидуални заявки, които са удовлетворени веднага. В момента всички поделения разполагат с дърва за огрев и от ръководството на предприятието призовават хората да не чакат есента, а сега да заявят нужните им количества.

Според директорите на стопанствата много от хората, които се топлят с дърва по селата са с ниски доходи и чакат да получат ваучерите си от социалните служби. За съжаление средствата се изплащат през септември, а по това време започват да се завръщат и работещите в страни от ЕС, което води до натрупване на много заявки и удовлетворяването им в срок е трудно. Ръководителите на поделенията посочиха още, че заради поскъпването на газта се увеличават домакинствата, които отново избират да се отопляват с дърва.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ