4.8 C
Sofia
23:35 | 29 March 2023
НачалоПолитикаАНАЛИЗФЕЙК НЮЗ сайтове - как работят, на кого служат и кой стои...

ФЕЙК НЮЗ сайтове – как работят, на кого служат и кой стои зад тях…

Поръчковите ФЕЙК сайтове за разчистване на сметки, изнудване и рекет!

Какво представлява “ФЕЙК НЮЗ” сайт?

Това е електронна медия за новини. Но какви новини? Измислени, неотговарящи на обективната истина и работещи в пълен разрез с журналистическата етика и човешкия морал.

Как работят тези “медии”?

Понякога (често) се случва така, че има хора, успели в дадена област, хора с морал, неподкупни, можещи. Тези хора обаче пречат на онези другите – неуспелите, хората без морал и етика. Пречат за извършването на поредната кражба от държавата. Пречат за злоупотреба с еврофондове. Пречат да се извършат всякакви други схеми в кметства и общини, свързани с така наречените обществени поръчки, които за никой не е тайна – нямат нищо общо с интересите на обществото. Тогава се намесват поръчковите “ФЕЙК НЮЗ” сайтчета и започват тенденциозно да накърняват достойнството на тези честните – на хората, които са против ограбването на държавата, против неспиращите схеми, които се плащат с НАШИТЕ ПАРИ, парите на данъкоплатеца.

Чрез фалшивите си статии и тиражираните в тях лъжи, “ФЕЙК САЙТОВЕТЕ” манипулират общественото мнение по дадена тема и въпрос или насаждат у хората, четящи ги, лошо мнение за дадена личност. Тези сайтове се използват като медийни бухалки за изнудване и рекет, а също и за разчистване на сметки с онези – неудобните.

Открихме няколко сайта, които възбудиха любопитството ни. В случая са ситуирани във Варна и обслужват местни интереси, но чии?

Ето и кои са ФЕЙК НЮЗ сайтовете във Варна, и кого открихме да стои зад тях, използвайки ги като “Медийни бухалки”, обслужващи лични интереси.

Предполагаме, че има много такива сайтове във Варна, но от редакцията сме се спрели само на няколко, които се открояват сред останалите със злоба и язвителност и по-всичко личи, че са свързани помежду си. Те ежедневно бълват лъжи, ругатни и обиди по всеки неудобен в момента и в много случаи дори на личностна основа, а не заради обществено мнение, което също е в разрез със журналистическата етика.

Ето ги и тях:

“Проватон”, “Силна Варна” и перлата в короната “Само Истината”, в който обаче има всичко друго, но не и истина. От статиите в тези сайтове ясно се вижда, че повечето от написаното е пълна измислица и се нападат личности, които са неудобни единствено на собственика им. Един пример за това е как в тези сайтове се преписва полицейската сводка за деня, прави се като статия и след официалните данни от МВР или Прокуратура се добавят като свързани и имената на хора, които обаче нямат никакво касателство с посоченото от полицейските сводки. Друг пример е как се променят статии и се махат имена, когато замесеният в такава статия си плати. За такова изнудване ни съобщи друг запознат източник, който твърди, че е махнато името от статии за станалото скандално известно заведение “Контакт”. Константин Димитров, въпросният собственик си е платил или е свършил друга услуга да бъде махнато името му от няколко статии във въпросните сайтове, твърдят нашите източници, което също е видно след проверка в сайтовете.

Защо прокуратурата във Варна не се е самосезирала по този въпрос и не е взела мерки до сега? Най-малкото защото някой изопачава официалните МВР данни чрез сайтовете си и по този начин накърнява човешките чест и достойнството, нанася непоправими морални щети.

снимки: Фейсбук

Зад първите два сайта (provaton и silnavarna), видно и от профила му и известно за цялата общественост, стои Димитър Генчев Димитров от Провадия, а зад третия (samoistinata) според стигналата до нас информация от множество запознати източници също той, но  чрез подставено юридическо лице лице.

Димитър Д. е задържан нееднократно за ДДС измами, както и за организатор на престъпна група. Въпросът е кой стои зад него и му пази гърба, за да не се е стигнало до ефективна присъда до този момент, дали пък не е арестувания за подкуп полицай Л. Л. от Варна. Въпреки стабилните си връзки лицето е ОСЪДЕНО, но забележете само с конфискация на имущество, придобито по незаконен и престъпен начин или по-точно – ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС. От много добре запознати с дейността на Димитър източници научаваме, че за всичко, което е “надробил”, “попарата я сърбат” неговите Представяме Ви няколко  статии, от които много ясно се вижда какви са провиненията на Димитър Димитров, както и връзките му с политиката.

“ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПЛАНИРАНЕ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНА СХЕМА, ЧРЕЗ КОЯТО ТЕЦ “МАРИЦА ИЗТОК 2″ С БЛИЗО 410 000лв.”

“Мащабна акция на отдел „Борба с организираната престъпност“ във Варна и Провадия (видео)”

Димитър Генчев Димитров
Гордия собственик на “Медийните бухалки” във Варна – Проватон, Силна Варна и Само Истината

“„Домашен арест“ за провадийския бизнесмен Димитър Димитров – Митко ДДСаря”

 

“Варненски спонсор на БСП е арестуван за 400 бона източен ДДС”
Шеф на групата бил един от спонсорите на БСП в Провадия – Димитър Димитров, известен като Митко Бесепаря.

 

Съдът потвърди конфискация за половин милион от провадийския бизнесмен Димитър Димитров

 

“СРЕДНОЩНА АКЦИЯ В „ЧАЙКА”: ЦИВИЛНИ АНТИМАФИОТИ ЗАДЪРЖАХА ПЕТИМА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ (СНИМКИ И ВИДЕО)”

фейк
Димитър Г. Димитров с белезници в съда.

“ВКС потвърди конфискацията на имущество за близо половин милион от Димитър Димитров”

 

“Следствените действия установили, че 36-годишният Димитър Димитров е организатор на престъпната схема за източване на ДДС чрез вериги от фирми”

 

След като дълги години е бил спонсор на БСП и дори фактор в партията, Димитър минава през множество политически формации, като абсолютен политически хамелеон.

фейк
Димитров е бивш функционер на БСП – Провадия играещ важна роля по време на местните избори в община Провадия.                                                                                                               снимка: provadiadnes.com

От редиците на БСП бива изключен след като е заключен от властите в Стара Загора, за поредна измама за стотици хиляди левове, тогава партията “майка” дори се отрича от него, но това не пречи на взаимовръзките им и до сега – Кирил Добрев яко разкешва във Варна в свирепата битка за ЧЕРВЕНИЯ ТРОН

По-късно минава в редиците на “България без цензура” на Бареков, където усилено участва в “набирането” на гласове, разказват източниците на “Топ Нюз”.

скрийншот на статия в Проватон

На последните местни избори през 2019 г. Димитър Генчев Димитров е бил пълномощник за област Варна на партията “Български Социалдемократи”, освен това лично участва в листата в Провадия. В същото време, видно и от поръчковите статии в сайтовете му става ясно, че е в много близки приятелски и финансови връзки с ръководството на ДПС Варна, а и имаме информация, че е член на ДПС-Аксаково, което само остава да бъде официално потвърдено.

фейк нюз
Димитър Генчев Димитров – от ДДС измамите към медийния рекет

Представихме Ви няколко от най-фрапиращите примери за сайтове, които чрез дезинформация, изопачаване и фалшиви новини нарушават журналистическата етика и за тях спокойно може да се каже – това са истинските ФЕЙК НЮЗ сайтове.

Предстои да разберем кой стои зад собственика на тези сайтове и защо всички престъпления, които прави остават безнаказани, а също ни е много любопитно, кога и дали ще се самосезират органите на реда. Времето ще покаже, а ние от “Топ Нюз” ще сме там, за да Ви информираме.

 

- Advertisement -

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ