18.9 C
Sofia
14:49 | 27 September 2022
НачалоЛюбопитноХАЙЛАЙФDJAANY: "Надявам се да съм мотивация за всички малки бандити да натискат...

DJAANY: “Надявам се да съм мотивация за всички малки бандити да натискат в тоя живот и да се превърнат в зрели и достойни хора”

DJAANY говори за живота, музиката, човечността и ценностите...

1.Кой си и с какво се занимаваш?

DJAANY KARTELA

Софийско МС, занимавам се с това, което обичам и си харесвам живота изключително много!

2.Разкажи ми за провалите и успехите … – в живота – в музиката/в изкуството …

Не вярвам много в релевантността на думата “провал”. Много ми е пораженческа, за някой, който е уверен в себе си и знае къде отива. Предпочитам думата “урок”. Човек се учи докато е жив, а колкото до успехите – те са си естествен резултат от собствената ти дисциплина, постоянство и целеустременост. Казано на кратко: Не забравяй къде и защо отиваш и вярвай, че ще стигнеш там, останалото е въпрос на бачкане.

Снимка: “Топ Нюз”

3.За какво се сещаш като ти кажа бг рап?

За спомени, за споделени моменти, за опора, хъс и мотивация, за много талантливи хора без гледания и за много бездарници с милиони гледания.

Българската сцена е изключително богата на лирика и изроди, просто за жалост някои от тях, никога не получават трибуната и вниманието, което заслужават. Аз и за това работя с хора, които на мен ми харесват като изпълнители, а не с хора, които просто са добра колаборация от маркетингова гледна точка.

Снимка: “Топ Нюз”

4.Какво липсва на българската рап сцена?

Е вече нищо, тука съм.💁🏻‍♂️

Хахах, липсват ѝ пари, ама то на цялата държава ѝ липсват. И пак не се оплаквам, изкарват се прилични ако ти се бачка и си сериозен, като с всяко нещо е…работа като работа

5.Кой е първия БГ хип-хоп артист, за когото чу?

Баща ми имаше диск в колата с разни песни на Шамара, Ванко, Конса, Бенджамини, та там мисля, че за първи път чух конкретно български рап, но ще излъжа кой чух първи. Предполагам Шамара, ако не се лъжа диска почваше с “Харесвам лошите момчета”, бил съм на 4-5 годинки. Още слушам БГ песни от онова време понякога. Винаги ще са ми на сърце.

6.Първата песен, която записа? А последната?

Първата в студио или? Имам записвани на телефона от преди това, много са трагични хахах. Първата в студио беше “Нагъл”, последната не е издадена още, та няма да им развалям изненадата, аз се скъсвам от записи постоянно. Обичам да съм продуктивен. Силно го препоръчвам на всички, чувстваш се съвсем различно.

7.От кого се учиш? На кого подражаваш? Любим артист?

Уча се от грешките си.

Не подражавам. С Тото от Скандау имахме много интересен и полезен разговор на тая тема. Подражаването е таван, който сам си слагаш. Искаш да си втория Еминем, например. Най-високото, което си способен да стигнеш като ниво е да си като Еминем, но никога повече. Не можеш да си по-добър в това да си Еминем от самия Еминем. Бъдете себе си, изградете нещо собствено, по-трудно е, но е в пъти по-скъпо и устойчиво във времето и най-важното и якото – така таван нямаш.

Любимия ми артист съм аз след 5 години. 😀

8.Какво те мотивира да продължаваш да правиш музика ?

Не ми е нужна мотивация, аз за това нещо живея. Не ми е хоби, то е всичко, което съм. Изобщо не допускам варианта да не се занимавам някога с това, та да се демотивирам. Надявам се аз самия да бъда мотивация за всички малки бандити да натискат в тоя живот и да се превърнат в зрели и достойни хора с читав мироглед в живота, пък мен това ми стига като мотив.

9.Да поговорим за парите…

Консуматив. Въртят света. Трябват Ви, няма да лъжа, тъй като и въздуха струва пари вече. Гонете ги от млади, докато сте зверове още. Но не с цената на принципите и щастието си. Обичам парите, ама да го духат парите.

10….А за феновете..?

Най най най-прекрасното и скъпо нещо в живота ми. Моето семейство. Обожавам ги. Най-готините са. Мен ме слушат само перфектни хора. ❤️

11.Вълнуваш ли се от това което става в България? От новите ни времена? От новите ни герои? С кои работиш, колаборации?

Не…Какво да ме вълнува, то е трагично. Новите ни времена ги ръководят същите тия нови герои…То пък едните “герои”😄

Работя и се колаборирам с всеки, който харесвам и уважавам като изпълнител. Съединението прави силата. Заесно сме по-силни. А иначе предстоят сега колаборации с Момчето, Fyre, Гоцата, Милиони и още много.

12.Ако трябва да напишеш рима за днешните времена – как ще звучи тя?

Знаеш ли що ми е лесно да ги бия вече дори и човече на сън

Щото помня кво е от всяка своя мечта далече да съм

Да гледам тавана и да се питам обречен ли съм, ама вече добре, че не съм

И въпреки тва с нечовешкия скил, към всеки човек пак човечен да съм”.

13.Бъдещето накратко…. – нови проекти (събития).

Яки работи. Много изненади. Купувайте си албума от линка в биото ми в instagram – @djaany_kartela

Снимка: “Топ Нюз”

14.За какво мечтаеш?

Като пусна микрофона един ден да съм дал всичко от себе си, да съм повлиял на възможно най-много хора да бъдат най-добрата версия на себе си, да съм ги накарал да се почувстват разбрани и да са открили себе си в музиката ми, да отгледам достойни и възпитани деца и да остареем с майка им в някоя готина къщичка със 7 кучета на двора и две черни BMW-та. Тва ми стига, от Люлин съм хахах.

Снимка: “Топ Нюз”

15.Послание към читателите  и към твоите настоящи и бъдещи фенове.

Абсолютно всяка форма на отношения между хората се гради на уважение. Всичко е уважение. Уважавайте се, обичайте се, усмихвайте се, работете, падайте, ставайте, натискайте, гребете от живота с пълни шепи, правете, каквото трябва, пък да става, каквото ще. Не е яко да си невъзпитан, не е яко да си вандал. Яко е да си интелигентен, яко е да показваш възпитание, яко е да се държиш добре с жените, яко е да караш хората да се усмихват и да ги стимулираш да се променят към хубаво.

Стига толкова съм ви надувал главата, тва беше от мене. Обичам ви!

~DJAANY

Интервюто за Топ Нюз бе взето от Лора Георгиева.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ