15.5 C
Sofia
7:46 | 29 May 2022
НачалоСпортни новиниБългарският футболен съюз събира край Албена млади спортисти от Европа

Българският футболен съюз събира край Албена млади спортисти от Европа

Повече от 150 спортисти от 5 държави ще се включат в пролетния турнир за младежи, организиран в Албена от Българския футболен съюз.

Повече от 150 спортисти от 5 държави ще се включат в пролетния турнир за младежи, организиран в Албена от Българския футболен съюз.

В надпреварата участие ще вземат отбори от България, Румъния, Молдова, Андора и Литва. Изиграните срещи ще бъдат приятелски, и са част от програмата за развитие на UEFA. Надеждите на европейския футбол ще премерят сили, разделени в направление мъже – на 6, 9 и 12 април, и жени – на 13, 16 и 19 април. Срещите ще се играят на официалните футболни терени на ваканционно селище Албена, и ще бъдат отворени за публика при спазване на всички противоепидемични мерки.

Активен спортен сезон 2022 очаква ваканционното селище, носител на титлата Европейски курорт на спорта за 2019 година. Сред по-големите прояви са Световната купа по модерен петобой за мъже и жени и Международният турнир по тенис на маса през м. май; Националният олимпийски фестивал, ITF турнир по тенис на корт, Спортният турнир „Albena Cup“ и Балканското първенство по тенис на маса за юноши и девойки през м. юни; Международният турнир по тенис на маса „Албена 2022“ през м. юли; Държавният мастър шампионат по бадминтон и Световното първенство за ветерани през м. август; Международният фестивал на плажните спортове и Държавното отборно първенство по бридж през м. септември.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ