18.8 C
Sofia
4:06 | 07 July 2022
НачалоКриминални7 години затвор за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева и Бойко...

7 години затвор за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева и Бойко Борисов

Лишаване от свобода за 7 месеца и 15 дни, при първоначален „строг“ режим. Това е присъдата за 26-годишният Любомир Яков, който се заканил с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и на бившия премиер Бойко Бовисов. Това съобщиха от прокуратурата.

На 24 октомври 2021 г. след 22 часа във Варна, обвиняемият изпратил две съобщения на имейла на Министерство на правосъдието, в които написал, че има пистолет и ще убие председателя на 46-ото Народно събрание – Ива Митева.

На следващата вечер в София, от личната си електронна поща, той изпратил имейл на Министерство на правосъдието, в който написал, че ще убие бившия премиер на Република България – Бойко Борисов.

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Обвиняемият е признал вината си и след одобрено от Софийски районен съд споразумение, му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване, уточняват от обвинението.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ