-5.8 C
Sofia
7:45 | 06 February 2023
НачалоНовини от БългарияЧуждестранни инфлуенсъри ще рекламират българския туризъм

Чуждестранни инфлуенсъри ще рекламират българския туризъм

720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския туризъм с чуждестранни инфлуенсъри. Това каза министърът на туризма Илин Димитров.

720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския туризъм с чуждестранни инфлуенсъри. Това каза министърът на туризма Илин Димитров.

Става дума за чуждестранни инфлуенсъри, които ще посетят страната ни и ще я представят в своите социални канали. Има обществена поръчка и за български инфлуенсъри, с които вече се работи. Един от тях е фотографът, станал известен покрай коментара на Илон Мъск за Белоградчишките скали.

“Трябва да подхождаме по-иновативно и да използваме всички дигитални канали”, категоричен е Димитров.
Нужните средства за добра рекламна кампания, която да популяризира туризма нас, са 90 млн. лева, изчисли министърът. “Когато започнем да посрещаме по 15-20 млн. души, тогава тези пари ще се увеличават”, посочи той. “Всеки един лев, който влиза за туризъм в България, се умножава по 2.3 до 4 пъти в икомиката ни, обясни Димитров.

По думите му българите са преоткрили страната ни като туристическа дестинация.

“Имаме много добри успехи в спа туризъм. Там, където спа туризмът е развит, няма сезонност. България е на второ място в Европа по минерални извори”, коментира той. “Преди няколко седмици беше прието виненият туризъм да бъде част от нематериалното културно наследство на България. До 1-2 седмици ще бъдат сложени и табелите от АПИ. Заедно с Министерството на културата за изработени 12 винени маршрута”, допълни още Димитров.
Според последни данни през 2019 г. – последната пред COVID година – е имало 3 млн. 800 хил. регистрации на български туристи. Тази цифра обаче се е увеличила през 2022 г. – над 4 млн. и 200 хил.

“Не само, че са преоткрили България, но и броят им се увеличи тогава, когато всичко е отворено и може да се пътува свободно”, каза Димитров.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ