24.8 C
Sofia
22:26 | 07 August 2022
НачалоКриминалниУсловна присъда за кранист, убил строител на обект в Провадия

Условна присъда за кранист, убил строител на обект в Провадия

За извършеното престъпление съдът му определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което намали с 1/3 до 8 месеца, заради процедурата, по която се разглежда производството.

Признаха за виновен 39-годишния Младен М., за това че при работа с кран на строителен обект в Провадия, причинил по непредпазливост смъртта на един от работниците на строежа, съобщават от Варненския окръжен съд.

Делото беше решено в едно съдебно заседание, след като чрез защитника си Младен М., поиска разглеждане на производството по съкратената процедура с признаване на всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява с 1/3 наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил.

Окръжен съд – Варна призна 39-годишния мъж за виновен, че на 02.11.2018 г. в Провадия на строителен обект предприел маневра на заден ход, без да е прибрал стрелата на крана, който управлявал и против правилата за безопасност на работа с него. Целта била да разтовари по-близо до работниците палет с тухли, за да ги улесни в работата им. По време на маневрата, изпънатата стрела на крана закачила изградената вече стена, която се срутила и премазала един от работниците на обекта.

Младен М. е с чисто съдебно минало, работи, семеен, като в момента живее в Република Германия.

За извършеното престъпление съдът му определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което намали с 1/3 до 8 месеца, заради процедурата, по която се разглежда производството. Изтърпяването на наказанието се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15- дневен срок от днес.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ