4.7 C
Sofia
1:20 | 07 December 2022
НачалоНовини от БългарияСпецслужбите: Безспорно взривеният камион на Кримския мост никога не е бил в...

Спецслужбите: Безспорно взривеният камион на Кримския мост никога не е бил в България

Безспорно е установено, че взривеният камион на Кримския мост никога не е бил на територията на Република България. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност, се посочва в информацията.

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ