18.8 C
Sofia
3:45 | 07 July 2022
НачалоНовини от БългарияСпад в цените на плодовете и зеленчуците на едро

Спад в цените на плодовете и зеленчуците на едро

Сезонните плодове паднаха на 3 лв/кг. “Цената на черешите пада под 3 лева, същото е и с ягодите”, каза управителя на най-голямото тържище за плодове и зеленчуци в Южна България – борсата край пловдивското село Първенец.

Ще има ли спад на цените на зеленчуците и плодовете на борсите и тържищата у нас. Според управителя на най-голямото тържище за плодове и зеленчуци в Южна България – борсата край пловдивското село Първенец, Илия Гатев няма да има повишение на сезонните продукти и цената е нормално да падне.

“Хората ще имат по-малки печалби, защото разходите са се увеличили. Цената на черешите пада под 3 лева, същото е и с ягодите. При доматите също има спад, има по-големи количества и конкуренция. Разходите за отопление води до по-ниска цена”, смята той.

По думите му отпадането на ДДС за плодове и зеленчуци би било добра мярка, а дори да се намали, ще се отрази положително, но не е сигурно, че крайният потребител ще усети спада.

Според производител разходите са нараснали, а транспортът има най-голям дял, проблем е и липсата на квалифицирана работна ръка.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ