15.8 C
Sofia
15:46 | 18 May 2022
НачалоНовини от БългарияСмениха изпълнителният директор на "Български пощи"

Смениха изпълнителният директор на “Български пощи”

Временно назначеното ръководство има експерти с голям опит в дигитализация, финансиране и изграждане на системи за управление...

Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на “Български пощи”. Това съобщи в “Денят започва” вицепремиерът Калина Константинова.

Тя определи временно назначеното ръководство като млад и амбициозен екип с богат опит в международни компании. По думите ѝ сред членовете на управителния съвет има експерти с голям опит в дигитализация, финансиране и изграждане на системи за управление, както и експертиза по човешки ресурси и информационни технологии. Всички са заемали високи ръководни позиции.

“За тази визия, която имаме – за модернизация, дигитализация и вкарване на “Български пощи” в 21 век – смятам, че това е топ отбора, който може да имаме.” – каза Калина Константинова.

Новото ръководство на “Български пощи” поемат управлението за срок от 3 месеца до организирането на конкурс за избор на членове на управителния съвет. Първата им задача ще е за се разплатят със служителите на пощите, които са получили 70% от заплатата си за последния месец.

“Най-тъжният аспект – 9000 души, работещи в “Български пощи”, са работещи бедни. Средната заплата в дружеството е 820 лв. Служителите в пощите заради тези лоши управленски решения са потърпевши във всички отношения – те са тези, на които им се наложи да работят извънредно, а заплатите им са на това дередже.” – каза Константинова.

След голямата хакерска атака ще са нужни още няколко седмици за възстановяването на всички услуги на “Български пощи”, каза още Константинова. Ако има хора, които не са предприели необходимите действия, ще им се търси отговорност.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ