6.8 C
Sofia
22:16 | 29 March 2023
НачалоПолитикаСлави Трифонов ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев.

Слави Трифонов ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев.

На пресконференцията на ИТН Иванова заяви, че Радостин Василев и друг път е отправял заплахи към нея.

Слави Трифонов обяви, че ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев.

Това заяви той в социалната мрежа.

Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите.

Вчера по време на пресконференцията на ИТН пред журналистите Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христинка Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще “прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента”. “Сега пък ти ме заплашваш”, добавя жената.

На пресконференцията на ИТН Иванова заяви, че Радостин Василев и друг път е отправял заплахи към нея.

„В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината. Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние, като свободни и демократични хора, заставаме пред вас с лицата си”. Това заяви Станислав Балабанов от “Има такъв народ” на пресконференция на представители на партията.

„Знаете, миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция. Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно и съм коментирала грешно закона. Аз коментирах закона към 8 юни, когато наистина разследващите инспектори бяха предвидени да влязат в съда. На 9 юни, когато аз направих коментар по NOVA и след това в парламента, законопроектът беше преработен и бе внесен малко подобрен. Не и дотам подобрен, че да не нарушава Конституцията. Последните седмици помагах на г-н Василев да напише законопроекта си за промени в Закона за хазарта. Сигурно и за това съм виновна”, заяви от своя страна Ива Митева.

Обвиненията от страна на “Продължаваме Промяната” коментира и вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов. “Мога да се закълна, че при мен такова нещо като корупция или да пипам парите на държавата – няма”, категоричен бе той.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ