10.6 C
Sofia
0:49 | 26 March 2023
НачалоПолитикаСлави Трифонов за ПП: Тези хора не стават за управление на държава

Слави Трифонов за ПП: Тези хора не стават за управление на държава

По-рано тази седмица Трифонов обяви, че партията му напуска четворната коалиция. Към днешна дата подчерта, че това не означава "разваляне на правителството".

“Тези хора не стават за това да се занимават с управление на държава. Те трябва да стоят настрана от властта – максимално далеч и максимално дълго време. Поведението им е нагло, безотговорно, държат се по начин, който не е коалиционен. Петков трябва да се държи отговорно към партньорите си и да управлява отговорно”. Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.

Той призна, че най-големият компромис, който партията му е направила в името на запазването на коалицията, е да участват в нея заедно с БСП. Причината – социалистите “са част от статуквото”.

„Във всички министерства Петков направи така, че да се води двойна политика – има човек, който е пряко подчинен на премиера, но това не е министърът”, твърди Трифонов. И допълва, че за ИТН това е било проблем, особено що се отнася до Министерството на външните работи.

“Петков просто не спря да се опитва да ни прескача по отношение на казуса със Северна Македония. Говореше едно пред световни лидери, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше”, отсече лидерът на ИТН.

По-рано тази седмица той обяви, че партията му напуска четворната коалиция. Към днешна дата подчерта, че това не означава “разваляне на правителството”. “Реших ИТН да не бъде унижавана повече в тази коалиция”, категоричен бе Трифонов.

Той заяви още, че не е популист и „не се изживява като реформатор”.

Според лидера на ИТН „Продължаваме Промяната” са се държали достойно в началото, „когато решихме да се промени моделът на управление”. „Аз съм практичен човек и се опитвам да свърша работа на базата на опита, който имам, а не да квалифицирам кой какъв е. Това дали харесвам Петков, или не няма значение. Има значение премиерът да свърши работа в коалиция с други три партии. В момента, в който ми стана ясно, че това е невъзможно се допитах до депутатите от ИТН. Това се случи преди около месец. Те на 100% се съгласиха с това, даже ме посъветваха, че е време да излезем от тази коалиция”, каза още Слави Трифонов.

Според него управлението на ГЕРБ, при което били използвани „различни патерици като НФСБ, ВМРО и други малки партии”, е изкарало хората на улицата. „Ние бяхме част от протестите. Беше логично да свърши времето на ГЕРБ. Проблемът е, че ПП приличат на тях по поведение”, заяви лидерът на ИТН.

Той коментира и твърденията, че „някой друг дърпа конците” в партията му и частност – Орлин Алексиев. „Аз съм човекът, който е създал ИТН и съм единственият, който, заедно с моите колеги сценаристите, решаваме какво ще се случва в ИТН”, подчерта Трифонов.

Той говори за проблемите по граничните ни пунктове. „Без да имам достъп до абсолютната информация, мисля, че откакто има декомрация, проблемите по границата са безапелационни и много престъпни организации печелят от това”, каза Трифонов. И допълни, че неговите депутати само са дали знак, че има хаос на границата, но не са се бъркали в управлението.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ