4.8 C
Sofia
23:21 | 29 March 2023
НачалоПолитикаСветовните агенции: Кризата и РСМ свалиха правителството на Кирил Петков

Световните агенции: Кризата и РСМ свалиха правителството на Кирил Петков

Управляващата коалиция е загубила мнозинството си заради споровете за бюджетните разходи, както и дали България трябва да отключи присъединяването на Северна Македония към ЕС.

Българското правителство на премиера Кирил Петков падна в сряда при вот на недоверие в парламента само след 6 месеца на власт. Това хвърли страната-членка на Европейския съюз (ЕС) в политически сътресения на фона на войната в Украйна и нарастваща инфлация.

Отбелязва се, че управляващата коалиция е загубила мнозинството си заради споровете за бюджетните разходи, както и дали България трябва да отключи присъединяването на Северна Македония към ЕС.

По повод на преговорите със Скопие, македонската МКД пише, че бившият телевизионен водещ и настоящ политик Слави Трифонов внезапно е изтеглил партията си “Има такъв народ” (ИТН) от крехката четирипартийна управляваща коалиция именно заради несъгласие по тази тема.

Консервативната партия ГЕРБ на експремиера Бойко Борисов е внесла бързо вот на недоверие, цитирайки провала на икономическата и финансова политика на правителството на фона на растящата инфлация.

Агенциите отбелязват и поредицата от избори в България за последната година.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ