24.8 C
Sofia
22:07 | 07 August 2022
НачалоНовини от БългарияРумен Драганов: Войната не се отразява на туризма ни, отчитаме ръст

Румен Драганов: Войната не се отразява на туризма ни, отчитаме ръст

“Моето впечатление е, че по Българското Черноморие има много повече туристи от миналата година. Чудя се дали може да се намери някъде хотелиер в Турция, в Гърция или където и да е, който да мрънка по начина, по който мрънкат българските туристически деятели за липса на туристи”. Това заяви Румен Драганов – директор на Институт за анализи и оценки в туризма.

Войната според него по никакъв начин не се отразява на чуждестранните туристи у нас, смята той. Тази година се отчита ръст от 300% на полския пазар и 200% на централноевропейските пазари. В момента са възстановени всички чартърни полети от Великобритания, посочи Драганов. „България е изключително спокойна среда”, категоричен бе той.

Очакванията са тази година да има над 6 милиона българи, които ще пътуват в чужбина, и над 21 милиона в страната. Сезонът ще бъде много силен, смята Драганов.

Според него проблемът в туристическия бранш не е липсата на кадри, а на мениджърски персонал. „Нямаме заплати на мениджмънта и оттам нататък всичко е леш. С години наред ние сме изостанали със заплащането. В туризма се инвестира, за да направиш пари, а част от парите са заплатите”, подчерта Драганов.

Той бе категоричен, че новите противоепидемични мерки не трябва отново да затварят туристическия бранш, както предходните години.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ