-5.8 C
Sofia
8:25 | 06 February 2023
НачалоПолитикаРадев връчи първия мандат на ГЕРБ, прие го проф. Николай Габровски

Радев връчи първия мандат на ГЕРБ, прие го проф. Николай Габровски

Той е началник на клиниката по неврохирургия в "Пирогов".

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание.

Мандатът бе приет от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай Габровски. Той е началник на клиниката по неврохирургия в “Пирогов”.

“Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност. Искам да заявя, че като първа политическа сила вашата отговорност за съставяне на правителство е голяма. Силно се надявам допълнителното време, което отпуснах за консултации да е спомогнало за намирането на удачна формула за съставяне на кабинет. Пожелавам ви успех”, заяви държавният глава.

“За съжаление България в момента е на кръстопътя на множество кризи – икономическа, социална, имаме сериозен мигрантски натиск. Имаме една продължаваща втора година политическа криза”, посочи Габровски.

“Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, по-далеч от конфронтацията и да е по-близо до експертното, до професионалното, за да може България по-лесно да премине през този труден исторически момент, в който се намира”, допълни той.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ