16.4 C
Sofia
5:55 | 15 August 2022
НачалоКриминалниПсихиатър прави поведенчески анализ на извършителя на незаконните погребения

Психиатър прави поведенчески анализ на извършителя на незаконните погребения

Според психиатърът д-р Веселин Герев извършител на подобно престъпление може да бъде само един доста добре обигран завършен психопат.

Според психиатърът д-р Веселин Герев извършител на подобно престъпление може да бъде само един доста добре обигран завършен психопат. По негово мнение такива хора са доста последователни и най-вероятно извършителят е следвал една и съща схема с години, приемайки деянието като най-обикновена работа. Д-р Герев окачестви такъв тип хора дори като перфекционисти.

Това е един най-обикновен случай на измама, а извършителят един най-обикновен завършен психопат, доста добре обигран. Това коментира в ефира на bTV психиатърът д-р Веселин Герев за случаите на намерени незаконно погребани тела на хора, които е трябвало да бъдат кремирани. Като извършител полицията е задържа миналата седмица траурния агент Георги Енев.

“Създава една схема, която е работила най-вероятно години наред. Характерно за този тип хора е, че те изработват някаква система и са доста последователни, дори перфекционистични, колкото и цинично да звучи в последователността на техните действия и след като виждат, че нещата се разминават те продължават да ги практикуват докато някъде за системата се пропука и бъдат разкрити”, обясни психиатърът.

“Всеки живее със собствените си страхове, но тук страхът е било тотално неглижиран, защото виждате, че това е последователност от действия и причина за това е лошата организация както на този тип дейност, така и на контрола върху фирмите, които я извършват”, смята още Веселин Герев.

Според него въпросното деяние е оскверняване както на тялото, така и на душата на покойника. “За съжаление той го е възприемал като един вид най-обикновена работа и целта на това е била измама и лично облагодетелстване, което е било водещо в случая”, отбеляза психиатърът.

“Доколкото разбрах за характера на този човек, той е доста напорист на моменти доста брутален. Жалко за всички хора, които са получили урни и с праха уж на техните близки”, посочи той.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ