14.8 C
Sofia
12:18 | 07 October 2022
НачалоИзбраниПетков към Борисов: Цената на км. строителство за "Турски поток" е два...

Петков към Борисов: Цената на км. строителство за “Турски поток” е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка

Цената на километър строителство за “Турски поток” е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка въпреки по-лекия терен. Без допълнителен коментар”.

Това написа премиерът в оставка Кирил Петков във Facebook с придружаващ колаж на откриването на “Турски поток” и на газовата връзка между Гърция и България.

“Турски поток – 3 млрд. лева – 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация.

Гръцката връзка – 0.5 млрд. лева – 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на Газпром.

(Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен).

Без допълнителен коментар”, пише Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Бургас, че Кирил Петков е дезертирал от поемане на отговорност за бъдещите доставки на газ.

“Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е готова”, отсече Борисов и допълни: “Какво направихте вие?! Аз, за да му покажа какво щяхме да направим ние, ще му кажа, че три мандата премиер не се става току-така. И то да си изкарваш мандата, или да си тръгваш, малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това е наука – учи се в гимназията в Банкя”, посочи Борисов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ