4.2 C
Sofia
2:53 | 07 December 2022
НачалоПолитикаПетков: Връщането на хартиена бюлетина е погром на демокрацията

Петков: Връщането на хартиена бюлетина е погром на демокрацията

След новината парламентарната му група напусна демонстративно пленарната зала пред журналисти в кулоарите на Народното събрание...

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков определи предложението за връщането на хартиената бюлетина като “пълен погром на демокрацията”.

След като парламентарната му група напусна демонстративно пленарната зала пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Петков коментира:

“Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията в момента. Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 хиляди хартиени бюлетини да са невалидни на последните избори, това е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността българите да имат доверие в изборния процес.

Една огромна червена линия се отвори с тази хартиена бюлетина и тя не е между нас и другите парламентарни групи. Това е между българските граждани и политиците, които седят в тази зала”.

Коментарите на Петков бяха направени след приетото на второ четене от парламентарната правна комисия предложение за смесено гласуване – да може да се гласува по избор с машина или с хартиена бюлетина.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ