0.3 C
Sofia
18:44 | 29 January 2023
НачалоПолитикаОт ПП посочиха при какви условия биха управлявали с ГЕРБ

От ПП посочиха при какви условия биха управлявали с ГЕРБ

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия...

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия – смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация. Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” депутатът от ПП Александър Дунчев.

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години, уточни Дунчев.

По думите му ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

“Падна ни правителството и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с БСП, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме “Капитан Андреево”, където ГЕРБ, ДПС и ИТН реагираха много язвително”
Александър Дунчев коментира, че ПП и ДБ не могат да управляват самостоятелно, затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно ПП да са в управлението:

“Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когото и да е било, стига да има мерки, които решават проблемите на хората. Има няколко човека от нашата партия, които жадуват за власт и постове, но повечето колеги в ПП и ДБ са там заради хората и ние го показваме всеки ден”.
Дунчев заяви, че ПП са категорично за модернизирането на Българската армия и покупката на нови самолети Ф-16, но обясни, че част от колегите му са гласували против, защото искат да видят първата партида. Дунчев заяви, че няма проблем да работи с хора, които слагат истински решения на масата.

“Хваля Иван Иванов от БСП (бившият земеделски министър – б.р), който в момента ме съди за 30 000 лева, затова, че го обвиних, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че прие част от политиките, които ние предложихме в НС, които бяха гласувани против включително от мои колеги в “Промяната” – електронни търгове, ограничаване на схемите с нагласените търгове и други”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ