4.4 C
Sofia
8:45 | 09 December 2022
НачалоПолезноCoVID-19От днес: Маските в магазина, мола и автобуса са задължителни!

От днес: Маските в магазина, мола и автобуса са задължителни!

От днес влизат в сила и допълнителните по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна.

От днес, 1 август носенето на предпазна маска в закрити места, достъпни за ползване или предназначени за обществено ползване във Варна, става задължително!

В това число влизат болници, аптеки, оптики, дрогерии, търговски обекти, кина, театри, транспортни средства за превоз на пътници, гари, автогари, летища, административни институции и други.

От днес влизат в сила и допълнителните по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна.

Изключение за носене на маска се допуска за персонал и клиенти в ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения. Ограничението не важи и за спортуващите на закрито, както и за участниците в семинари и конференции по време на изказване. Без маска могат да се движат и деца до 6-годишна възраст.

При масови мероприятия организаторите са длъжни да осигурят спазването на дистанция от 1.5 м между отделните лица. Това означава, че концерти и други прояви ще се случат с разреден брой места.

Свижданията в здравните заведения са ограничени. При престой на пациент над 5 дни са по преценка на лекуващия лекар.

Остават изискванията за дистанция между работници и служители във фирми, предприятия и учреждения. Осигуряването на дизенфикционни средства и възможност за дистанционна работа.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ