24.8 C
Sofia
22:15 | 07 August 2022
НачалоКриминалниОткриха амфетамин в колата на Георги Семерджиев, предстои ново обвинение

Откриха амфетамин в колата на Георги Семерджиев, предстои ново обвинение

Ако се окаже, че той самият е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до...

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. “Черни връх” е открит амфетамин. Това съобщи зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.

Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

“Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива”, заяви Тодоров.

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, допълни Ясен Тодоров.

“Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие. Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва за т.нар. полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство”, уточни Тодоров.

С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока, заяви Ясен Тодоров.

Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова, ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ