14.8 C
Sofia
13:04 | 07 October 2022
НачалоРегионални новиниОтводнява се районът на свлачището край Албена, затрупало двама души

Отводнява се районът на свлачището край Албена, затрупало двама души

Районът на свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души, се отводнява. За предприетата мярка съобщи заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява и кризисния щаб, създаден след инцидента.

По ската още се стича вода и достъпът до района ще бъде под забрана, докато се убедим, че няма опасност от нови свлачищни процеси, каза заместник-кметът. По думите му, сега се изпомпва водата от вертикална водосборна шахта, дълбока 19 метра. В деня на свличането на земната маса специалистите са установили, че подпочвените води са достигали до 16-ия метър в съоръжението.

Водата вече е наполовина изпомпана от шахтата, поясни Димитров. Той добави, че, ако през идващата седмица течовете спрат, кризисният щаб ще направи нов обход в района, за да се установи дали другите две водосборни шахти за подпочвените води функционират нормално.

Свлачището тръгна на 9 август около 10:30 часа в района на заведението “Моби Дик”. Свличането е успоредно на пясъчната ивица и е с дължина 200 метра. При инцидента пострадаха наемателят на заведението и неговата съпруга, които спасителните екипи извадиха изпод отломките с наранявания.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ