14.8 C
Sofia
12:38 | 07 October 2022
НачалоКриминалниОбщинска съветничка е убита в дома си във Велинград

Общинска съветничка е убита в дома си във Велинград

Преди време жертвата е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство.

Общинската съветничка Екатерина Каферинова е убита в дома си във Велинград. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик, която наблюдава досъдебно производство за извършеното престъпление.

На 28 август е бил подаден сигнал на тел. 112, че във Велинград, в дома ѝ, е настъпила смъртта на 72-годишната жена. На място е установено, че по тялото на жената има следи от насилие и травми в областта на шията.

Като съпричастен към престъплението за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан 73-годишният Минчо Столарски, който е подал сигнала.

Той е признал, че собственоръчно е убил Каферинова в дома ѝ. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението.

Жертвата е познавала похитителя си от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала.

Самата тя е много популярна във Велинград, но през годините е била обект на няколко посегателства. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство.

Каферинова е на 72 години и няколко мандата е била общински съветник в града. Имала е собствен бизнес. Говори се, че става въпрос за неуредени финансови взаимоотношения между нея и извършителя на убийството.

Според първоначалните данни жената е била умъртвена чрез душене. Предстои повдигане на обвинение за умишлено убийство.

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, назначени са експертизи и др.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ