14.8 C
Sofia
12:05 | 07 October 2022
НачалоНовини от БългарияНови пожари край Елшица, два хеликоптера се включиха в потушаването на огъня

Нови пожари край Елшица, два хеликоптера се включиха в потушаването на огъня

Два хеликоптера от Авиобаза Крумово се включват в гасенето на пожара между панагюрските села Левски и Елщица.

На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, доброволци. За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от Асарел Медет. Осъществява се взаимодействие с кметовете и областната администрация.

Действията на терена се ръководят от директорите на пожарната в Пазарджик комисар Ангел Ангелов и на полицията в Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков. За да получите обективна информация за фронта на пожара и пожара, се използва дрон.

Няма данни за пострадали хора или отказали къщи в зоната на пожара. Работата по неговото локализиране продължава активно. Екипи на полицейското управление в Панагюрище оказват съдействие на гражданите.

Гасенето на горския пожар продължава до късно снощи. През цялата нощ над 40 пожарникари и два екипа от лесническите дружества бяха на терен. На помощ пристигнаха и екипи от Пловдив. Панагюрището е в частично бедствено положение. Тази сутрин се очаква в гасенето да се включат два военни хеликоптера.

Пожарът обхвана над 2 хиляди декара смесени гори, създадени със земеделски площи, но няма пострадали хора от имотите. До късно снощи бяха прокарани 10 метра просеки, за да се спре пътят на огъня, но опасността от разпространението му все още не е преминала, каза кметът на Панагюрище Никола Белишки.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ