-5.8 C
Sofia
7:55 | 06 February 2023
НачалоОсновнаНаш експерт за войната: Ще продължи дълго. САЩ цели крайно изтощаване на...

Наш експерт за войната: Ще продължи дълго. САЩ цели крайно изтощаване на Русия

Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев относно конфликта между Русия и Украйна.

Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев относно конфликта между Русия и Украйна. Според него САЩ иска руските сили да претърпят максимални поражения. Той смята, че финансирането и предоставянето на военна помощ от САЩ за Украйна няма да спре.

“Явно войната ще продължи още доста дълго време. Посещението на Зеленски в САЩ е знаково и в много важен момент. В САЩ републиканците имат мнозинство в Конгреса – беше много важно да има единно решение, че американската помощ към Украйна ще продължи да тече. С огромни аплодисменти беше посрещнат Зеленски в Конгреса. Още 50 млрд. долара подкрепа за Украйна, Зеленски се връща с изпълнена мисия”, коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му целта на САЩ е да видят крайно изтощаване на Русия в този конфликт и руските сили да претърпят максимални поражения. Което в дългосрочен план ще навреди на Русия да бъде стратегически силна страна в региона.

“Явно финансирането и предоставянето на военна помощ от САЩ за Украйна няма да спре”, отбеляза Керемедчиев.

Според него въвличането на Беларус във войната ще отвори втори фронт и това стои в плановете на Русия. Керемедчиев добави, че това е план Б – при забуксуване на военните действия.

“Резервът в Беларус може да окаже сериозен натиск върху бъдещите военни действия. Превземането на Киев явно продължава да е в целите на руската армия”, посочи бившият зам.-външен министър.

“Ключова беше фразата на Зеленски, който каза: Ние сме част от вас. Потвърждението от американска страна, че финансирането и обемите на военната помощ ще бъдат поддържани, беше важно, тъй като очевидно имаше известни колебания в политическите среди в САЩ. Преодоляха колебанието относно доставките на комплексите Patriot. Посещението става на фона на твърденията от Русия, че ще преследва докрай поставените цели”, заяви журналистът Валерий Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ