4.7 C
Sofia
1:47 | 07 December 2022
НачалоНовини от БългарияНАП продава на търг оръжия втора употреба (снимки)

НАП продава на търг оръжия втора употреба (снимки)

Сред тях има ловни пушки, пистолети и други.

Националната агенция за приходите (НАП) продава на търг с тайно наддаване 1397 броя огнестрелни оръжия втора употреба за почти 122 000 лв.

Снимка: НАП

Сред тях има ловни пушки, пистолети и други. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети с издаден акт от съд или прокуратура, съобщиха от приходната агенция.

Снимка: НАП

Предлаганите пушки и пистолети са разделени в общо 11 групи, като две от тях се състоят от оръжия, предназначени за резервни части.

Снимка: НАП

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи, като предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в срок от 31 октомври до 3 ноември 2022 г. В същия срок може да се направи оглед на предлаганите оръжия в Централния оръжеен склад на МВР, където се съхраняват.

Снимка: НАП

За участие в търга, който е насрочен за 8 ноември, се допускат само лица, платили депозит 20% от началната тръжна цена за съответната група и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Снимка: НАП

Повече информация за условията и изискванията към участниците в търга може да бъде намерена в Портала за продажби на НАП.

Снимка: НАП
- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ