10.6 C
Sofia
1:02 | 26 March 2023
НачалоПолитикаМинистър Василев: Мафията проби в ИТН, свалям политическото си доверие от Слави...

Министър Василев: Мафията проби в ИТН, свалям политическото си доверие от Слави Трифонов.

"Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”.

Мафията проби в ИТН. Това заяви министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. Той, заедно с група народни представители от „Има такъв народ“, дават пресконференция, която се провежда в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Василев заяви, че сваля политическото си доверие от Слави Трифонов. „Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер”, каза Василев.

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията”, посочи той.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва”.

Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов, категоричен беше Радостин Василев.

„Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”, посочи той.

Според него темата със Северна Македония е “абсолютно измислена причина, използвана за повод”. “Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем”, заяви Василев.

„Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт – той е бизнесмен”, категоричен бе министърът на младежта и спорта в оставка.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци. “Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

„Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого”, посочи той.

„Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?”, запита още министърът на младежта и спорта в оставка.

„Не съм взел 1 лв. от тази партия, не съм искал нищо от нея”, заяви Георги Георгиев.

“За мен напускането на партията не е плод на някаква емоция. Това го бях решил още по Нова година. Но реших да остана, за да се боря за това, което сме обещали. Иначе излиза като бягство от отговорност”, коментира Иво Атанасов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ