18.8 C
Sofia
4:18 | 07 July 2022
НачалоКриминалниМайката намушкала детето си е с повдигнато обвинение

Майката намушкала детето си е с повдигнато обвинение

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на майката, която намушка и уби 8-годишното си дете в село Желязно.

Лиляна Халкалиева е на 30 г., не е осъждана. Убийството е извършено посредством нанасяне на прободно – порезни наранявания по тялото на жертвата чрез използване на хладно оръжие – нож.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателния кодекс – за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителя. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо майката.

Сигнал за инцидента, който потресе пловдивското село, бе подаден на 1 юни около 9.20 часа.

Лилия Халкалиева нападнала с нож 8- годишната си дъщеря Вивиян и я намушкала с нож на десетина места по тялото. Писъците на детето привлекли вниманието на майката на лилия вуйчото, които живеели в същата къща. Те се втурнали да помагат на кървящото дете, а през това време пред погледите им Лилия се самонаранила жестоко в областта на корема. 

На място са пристигнали медицински екипи и полицейски служители, които са установили, че майката и детето, във видимо безпомощно състояние, имат и прободни рани от нож.

Пострадалите са били транспортирани в Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив, където детето е починало. Майката беше настанена за лечение с опасност за живота.

Кметът на Желязно Валентина Узунова описа семейството на Лиляна като безпроблемно, тихо и скромно. Тя заяви, че няма никаква представа за причината за трагедията.

Съседи на Лиляна я описват като скромна и затворена жена. Завършила висше образование, но нямала постоянна работа, за последно работела като продавачка в магазин. В отглеждането на малката Вили й помагала майка й и вуйчо й, които били особено грижовни към детето.

Съседи твърдят, че нямало никакви признаци за психически отклонения на майката. Не може да се твърди, че семейството живее в бедност – твърдят хора от Желязно.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ