0.3 C
Sofia
18:33 | 29 January 2023
НачалоНовини от България„Лукойл“ преведе авансов данък в размер на 90 млн. лв.

„Лукойл“ преведе авансов данък в размер на 90 млн. лв.

Днес Лукойл преведе авансов данък в размер на 90 млн. лв., които вече са постъпили в държавния бюджет. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на представянето на функционалностите на BULATSA – Flight Information Portal в сградата на ДП „Ръководство на въздушното движение“.

„Тези 90 млн. лв., като размер и като сума, са повече от данъците, които за общо 20 години назад Лукойл е платил до момента на държавата“, посочи вицепремиерът. Той изтъкна, че това стана възможно след проведените преговори с компанията, която вече е преместила цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България.

„Във връзка с европейския регламент за облагане на свърхпечалбите и като корпоративен данък, очакванията ми са в следващата година Лукойл да плати данъци в размер на около 600 млн. лв.,“ обясни Алексиев.

„Ще направим всичко възможно цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Трябва да се работи в две посоки. Държавата да получава, както данъците си от Лукойл тук в страната, така и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша приоритетна политика“, заяви още Христо Алексиев.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ