4.2 C
Sofia
3:15 | 07 December 2022
НачалоПолитикаКостадинов прекрати пресконференция, заради неуспеха да изгони журналистите

Костадинов прекрати пресконференция, заради неуспеха да изгони журналистите

Костадин Костадинов помоли за съдействие служители на БТА за изгонването на журналистите, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов опита да изгони журналисти от пресконференцията на партията след изборите на 2 октомври.

Преди началото на пресконференцията той обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и американското посолство, и помоли представителите на “Дневник”, “Капитал”, “Медияпул” и “Клуб Z”, да напуснат. В противен случай обяви, че пресконференцията няма да започне.

Костадин Костадинов помоли за съдействие служители на БТА за изгонването на журналистите, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си.

След като това не се случи, той прекрати пресконференцията и даде своеобразен брифинг отвън пред журналисти от всички медии.

“Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на “Възраждане”. Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на “Възраждане” третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори”, заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

“Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока. Това правителство, което се готви, евроатлантическо, целта му е да вкара България във войната”

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще иницират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. От “Възраждане” са категорично против присъединяването ни към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на територията и има нерешен военен конфликт.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ