18.8 C
Sofia
4:16 | 07 July 2022
НачалоПолитикаКирил Петков: Ще ремонтираме бойните машини от Украйна, първите от тях вече...

Кирил Петков: Ще ремонтираме бойните машини от Украйна, първите от тях вече идват

“Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание и ще се придържаме към него. Това, което сме обещали – ще го направим. Не мисля, че на всеки две седмици трябва да се отваря темата. Ще ремонтираме бойните машини от Украйна, първите от тях вече идват. Българската страна вече е направила достатъчно.”

Това каза министър-председателят Кирил Петков по повод искането на Украйна към България за оръжие.

“Нищо няма да направим под натиск по темата за РС Македония, нека това е ясно на всички. Искаме да видим дали българските желания и нужди за подкрепа на българите в РСМ могат да се гарантират през ЕС. Такива разговори се водят – дали българската позиция може да се гарантира през европейски процес. Оставям това на Външно министерство”, каза още премиерът.
Снощи френският президент Еманюел Макрон е провел разговор с Румен Радев. Петков заяви пред журналистите, че към него не е имало обаждане.

На 23 юни ще дойде втория танкер с втечнен газ, обяви още Петков.

“Държавата ще може да възстанови средствата на земеделските производители максимално бързо. Средствата ще бъдат не само за унищожената на 100% продукция, но и за частично засегнатата”, съобщи премиерът от Садово.
“Хората са се трудили много и цялата им реколта е съсипана”, констатира Петков, след като огледа пораженията.

На място Петков ще се срещне със земеделски производители, чиято реколта е силно засегната от падналата градушка. Кирил Петков е заедно с министъра на земеделието Иван Иванов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ