4.2 C
Sofia
3:09 | 07 December 2022
НачалоПолитикаКирил Петков: Коалиция с ГЕРБ и ДПС е невъзможна

Кирил Петков: Коалиция с ГЕРБ и ДПС е невъзможна

Петков" "Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителство, защото техният успех е успех на всички българи"...

“Благодаря на всички, които гласуваха. Това, което се случи днес, показва, че огромен брой хора продължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде успешна и просперираща”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Коалиция с ГЕРБ и ДПС е невъзможна, категоричен бе Петков.

“Искаме да уважим избора на хората и това че ГЕРБ е първа политическа сила. Те носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция, народът им даде мандат. Ясно искам да заявя – ние обещахме на нашите избиратели много ясно, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена от “Продължаваме промяната”, каза той.

“Ясно казваме, че сме загубили изборите с 3%, както миналата година ги спечелихме с 3%. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС, като те заявиха преди изборите, да направят коалиция и да управляват страната”, коментира и Асен Василев.

“Ние искаме България, която е европейска държава със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, минималната работна заплата и доходите на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно с конкретни фирми. Оттук нататък – чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителство, защото техният успех е успех на всички българи”, каза той.

Ако нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдат, независимо кой за кого е гласувал, допълни Василев.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ