18.8 C
Sofia
4:51 | 07 July 2022
НачалоПолитикаКирил Петков: "Въобще не ни е страх от избори"

Кирил Петков: “Въобще не ни е страх от избори”

Премиерът търси подкрепа преди вота за недоверие.

Продължават активните разговори с депутати извън управляващата тройна коалиция и вече отцепилите се такива от “Има такъв народ” за подкрепа за правителството на предстоящия вот на недоверие. Очаква се той да бъде гласуван следващата седмица.

Това потвърди на влизане в Народното събрание премиерът Кирил Петков, който взе участие в проправителствения протест пред парламента, събрал около 1500-2000 поддръжници.

“Водя разговори с абсолютно всеки, да, продължавам и няма да спра, защото България ми е много важна”, отговори на въпрос министър-председателят.

“Въобще не ни е страх от избори. Обаче аз още имам капка надежда, че тези, които са на кантар, които се борят със себе си, но знаят кое е правилното, да направят нещо.

Продължаваме промяната са готови да се явят на избори”, категоричен е премиерът.

“Но за България е много по-добре да няма избори, защото 22 закона трябва да се приемат до декември, това са 12 милиарда. Всички неща, които трябва да се случат – това са енергийна сигурност, всичките мерки да влязат в сила, защото сега сме ги гласували, ама за да станат реални, трябва някой да ги извърши.

Така че има много, много работа да се върши, а България ще загуби едни от 3 до 6 месеца, което в момента е много фатално по време на война”, заяви Петков.

“Това, което се вижда отвън (протестът на поддръжниците на правителството – бел.ред.), е, че промяната продължава. Независимо какво се случва, какви задкулисни договорки се опитват да се случват – ДПС-“Възраждане”, Слави с Бойко Борисов, не знам какво се случва.

Обаче хората отвънка са с нас и вярват, че това, което сме започнали, е само една стъпка”, уверен беше Кирил Петков.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ