18.9 C
Sofia
14:44 | 27 September 2022
НачалоПолитикаКакви решения се очаква да приеме днес Правителството?

Какви решения се очаква да приеме днес Правителството?

Служебното правителство ще освободи бутилирана питейна вода от държавния резерв по искане на областния управител на Пловдив за жителите на общините от Карлово и Марица, пострадали от наводненията. Преди дни жителите на засегнатите населени места с оплакаха от остър недостиг на питейна вода.

На редовното си заседание днес правителството ще приеме и изцяло нов списък с републиканските пътища, за които се събира толтакса. Служебният министър на транспорта Христо Алексиев предложи увеличение на толтаксите за чуждите превозвачи и понижение за нашите преди месец.

Новият по-висок размер на линията на бедност за следващата година от 504 лева ще приеме служебното правителство, увеличението с 22 на сто спрямо тазгодишният ѝ размер би трябвало да покрие по високата натрупана инфлация изчисли преди дни служебният социален министър.

Решението гарантира, че и месечните социални помощи на над 700 хиляди хора с увреждания от началото на следващата година ще са в по висок размер, който е законово обвързан с прагът на бедност.

Промени ще се направят и във вече утвърдения брой на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища за настоящата академична година.

Предвидено е също отпускането на хуманитарна помощ на Украйна.

По бюджета на ЦИК ще се отпуснат допълнително средства.

За одобрение са внесени и промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ