17.3 C
Sofia
6:40 | 04 July 2022
НачалоПолитикаИдва ли края на сегашното правителство?

Идва ли края на сегашното правителство?

ИТН изтеглят министрите си.

“Има такъв народ” няма място в коалицията. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония.”

Това заяви лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов в извънредно изявление.

“Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. Само че за разлика от ПП, аз не съм такъв. Така че от днес изтеглям министрите на “Има такъв народ” и слагам край на тази коалиция и на тази агония, това е”, категоричен беше той.

“Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира още Трифонов.

Днес министрите на „Има такъв народ” напуснаха заседанието на МС заради изключително лошия бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония”, обяснява той.

“Напускането на министрите на “Има такъв народ” е поредният повод. Причините, поради които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея, са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари”, обясни Трифонов.

“Между другото, като казвам повод – искам да ви кажа, че през целия си живот съм се старал да правя разлика между повод и причина. Напускането на министрите на ИТН днес е повод и това е поредният повод”, заявява Трифонов.

“Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха”, категоричен бе той.

По думите му премиерът Кирил Петков грубо, еднострано и безпардонно нарушава подписаното коалиционно споразумение.

“Македония е важна част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича най-общо национално предателство”, каза Трифонов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ