24.8 C
Sofia
22:41 | 07 August 2022
НачалоПолитикаЗемеделският министър обеща 300 млн. лв. допълнително финансиране

Земеделският министър обеща 300 млн. лв. допълнително финансиране

Предвиден е сериозен финансов пакет за подпомагане на производителите на свинско и на пилешко месо...

300 милиона лева извънредно национално финансиране ще има за земеделските стопани и животновъдите. Решението е било взето снощи на коалиционния съвет. Това обяви в Горна Оряховица министърът на земеделието Иван Иванов.

Предвиден е сериозен финансов пакет за подпомагане на производителите на свинско и на пилешко месо, за да бъде преодолян дисбалансът от свръхпроизводството и вноса на месо, защото в търговските вериги у нас българското месо е 30 %, посочи земеделският министър Иван Иванов:

„Ние сме общ европейски пазар и не можем да регулираме, т.е. да спираме чуждестранния внос, но целта ни е да помогнем на нашите земеделски производители и на производителите на свинско и пилешко месо, български, за да има устойчиво предлагане на качествено българско месо“.

Предвидено е достатъчно финансиране и за борба с градушките, каза още аграрният министър и призова земеделските стопани, които имат унищожени площи, да подават документите си за изплащане на компенсации:

„Тази година има изключително сериозен ресурс. Към момента, средствата с които ние разполагаме, са 13,5 милиона, както за ракети, така и за самолетен способ. Почти е покрита цялата територия на страната“.

Тази година не се очаква зърнена криза, а хлябът ще запази цената си с нулевата ставка на ДДС, поясни още министър Иван Иванов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ