0.3 C
Sofia
18:32 | 29 January 2023
НачалоКриминалниДо момента 56 задържани при спецоперацията срещу разпространението на наркотици

До момента 56 задържани при спецоперацията срещу разпространението на наркотици

Мащабната полицейска операция на територията на цялата страна започна от 0.00 часа днес по заповед на главния секретар на МВР.

Целта е противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества.

Операцията протича при много добро взаимодействие със структурите на прокуратурата по места, коментира министър Демерджиев. Тя е ясен и категоричен знак на държавата за нетърпимост към този вид престъпност. Налице е воля и от МВР, и от Прокуратурата, акциите да продължават дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко, заяви вътрешният министър и изрази увереност, че двете институции заедно могат по същия начин да отговорят и срещу други престъпни деяния.

В операцията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията, включително и на ГД „ Гранична полиция“. Към момента са задържани 56 лица, уточни главен комисар Петър Тодоров. Проверяват се над 150 обекта от целия спектър – търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за наличие на наркотици. Установени са престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества, както и шофиране под въздействието на дрога, допълни главният секретар на МВР.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ