14.8 C
Sofia
12:52 | 07 October 2022
НачалоНовини от БългарияДнес трябва да стане ясен крайният срок на строителството на газовата връзка...

Днес трябва да стане ясен крайният срок на строителството на газовата връзка с Гърция

Компанията, която изгражда българо-гръцката газовата връзка, трябва до днес да обяви сроковете, в които ще бъдат приключени всички процедури около строителството.

След като това бъде направено, ще стане ясно кога обектът ще бъде завършен и кога ще му бъде издаден Акт 16, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков:

“Има забавяне на строителството и незавършени строително-монтажни работи. Затова сме им декларирали пълното съдействие на цялата държава, за да може по най-бързия начин обектът да бъде въведен в експлоатация и да може да потече газ по тръбата”.

Надежда, че тръбата ще бъде готова за експлоатация до началото на отоплителния сезон, изрази изпълнителният директор на компанията-възложител Теодора Георгиева. Тя посочи за какво са се договорили на днешната си среща с министъра:

“Да направим поетапност, така че да влезем в експлоатация максимално бързо. Това е проект, който ще обезпечи 3 млрд. куб. метра природен газ, което е еквивалент на потреблението на България”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ