22 C
Sofia
17:08 | 22 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаДнес съветът на ректорите на висшите училища се събира във Варна

Днес съветът на ректорите на висшите училища се събира във Варна

Днес икономическият университет във Варна ще е домакин на Общото събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България.

Днес икономическият университет във Варна ще е домакин на Общото събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България, информираха от учебното заведение.

На форума ще бъдат избрани нови органи на управление на сдружението: председател на Съвета на ректорите, Управителен съвет, Контролен съвет и Етична комисия.

Към събитието ще се присъедини и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

В Съвета на Ректорите на Висшите училища на Република България членуват 50 висши училища представлявани от техните ректори.

От Варна влизат шестте висши училища: Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, Висше военноморско училище “Никола Йонков Вапцаров”, Висше училище по мениджмънт, Икономически университет – Варна, Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“, Технически университет – Варна.

Председател на Съвета на ректорите е ректорът на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков. В контролния съвет е ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров и проф. д-р

Петър Христов – ректор на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ