10.6 C
Sofia
0:50 | 26 March 2023
НачалоПолитикаДнес гласуват исканата оставка на Никола Минчев

Днес гласуват исканата оставка на Никола Минчев

Днес се очаква народните представители да обсъдят искането за оставка на председателя на парламента Никола Минчев.

Искането за оставка на Минчев бе внесено в сряда, зад него застанаха “Има такъв народ”, ДПС, ГЕРБ и “Възраждане”. Справка на парламентарния сайт показа, че 120 са депутатите от “Има такъв народ”, ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”, които са внесли искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Според правилника искането за оставката ще се обсъди и гласува в парламента в четвъртък. ДПС подкрепя искането за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „С дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого”, добави той.

“Демократична България” отказа на ГЕРБ подкрепа за вота на недоверие и ще подкрепи председателя на НС Никола Минчев.

Нова коалиция иска да отстрани председателя на Народното събрание Никола Минчев, посочи председателят на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров в декларация на партията.

Ако тази коалиция има мнозинство, то тогава този парламент е изчерпан откъм съдържание. Мафията отново е в политиката. Ние сме на война с мафията. И ще я продължим. Тук, на улицата, на избори, заявява Гюров.

В сряда ПП ГЕРБ внесе искане за вот на недоверие на правителството на Кирил Петков, както и искане за промени в Изборния кодекс. БСП и ДБ отказаха на ГЕРБ да подкрепят вот на недоверие, за него се обявиха ИТН, ДПС и Възраждане и вносителите ПП ГЕРБ.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ