19.6 C
Sofia
13:18 | 27 September 2022
НачалоЛюбопитноГлоби за всички псуващи в Хаджидимово

Глоби за всички псуващи в Хаджидимово

Колкото е по-дълга псувнята, толкова е по-голяма глобата...

Законът е вече факт. Той цели да дисциплинира всички хора, които използват нецензурни думи срещу останалите. Санкциите засега не са уточнени, но се очаква да има разлика в размера на глобата, която ще зависи от дължината на псувнята.

В Хаджидимово за новия закон срещу псувните вече бавно се разчува. „Нещо чух по интернет страниците. Проверихме, прочетохме – има нещо такова, но колко е вярно – не се знае. Тук се псува на всеки втори крак, като хванеш от кмета, стигнеш до козаря. Кметът псува най-много от всички, а е вкарал закона”, каза местен жител.

Въпросителни вече хората имат. Например: нарушение ли е, ако се псува от частен двор, но се чува надалеч. В градчето не са малко хората, които са пословични с езика си. Обикновено това са мъже на средна възраст, които псуват на шега, често с псувни се и поздравяват.

За Иван Сабахлъков има скрита причина и личен мотив за това псувните да станат наказуеми. „Сигурно ни е такава управата, че ги псуват много и те вече в момента са се сепнали и дайте да спрем със закон да ни псуват. Ако някой човек е прекалил с алкохола, може да си псува колко си иска. Нормални хора не съм виждал да псуват, но явно когато се опре до администрация, сигурно доста псувни събират в тая държава и затова в момента изглежда почнаха за тези псувни да се хващат, и тези политици и администратори почнаха да се смущават че псуват по техен адрес”, казва той.

Изправени до стената заради глобите, в Хаджидимово се готвят да маскират псувните си. Мъжете твърдо отричат варианта да псуват шепнешком, защото тогава ефект няма – нито на псуващия му олеква, нито псуваният се засяга.

С кмета екипът ни не се свърза, а доста настоятелно го търсихме. Дано по наш адрес не е нарушил собствените си закони.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ